kockorandus Goed in 't Vet kockorandus Goed in ,t vet

kockorandus (B) Goed in 't Vet heeft ter gelegenheid van het 20 - jarig bestaan  van de Steunzolen (1981) een tweetal  recepten gecreëerd waarbij de ons zo bekende SCHROBBELÈR een hoofdrol heeft gespeeld en wel in de vorm van een Bavarois en een Parfait (stil gevroren ijs).

Naar aanleiding van deze recepten heeft kockorandus Goed in 't Vet op verzoek van de leden enige jaren een kookrubriek in het verenigingsblad verzorgd, bij het proeven van deze recepten werd hij trouw geassisteerd door zijn koks (proef) maatje J.

In het jaar 2000 hebben ze  na vele beproevingen een eigen likeur voor de Steunzolen gecreëerd met de toepasselijke naam Eksterôôg, dit is een variant op de Schrobbelèr. koks (proef) maatje J.

Het recept voor deze likeur wordt angstvallig geheim (wordt notarieel bewaard) gehouden, de Eksterôôg wordt slechts eenmaal per jaar (Carnaval) gestookt.

In 2012 hebben J&B het stokje doorgegeven en R&M die nu het stoken voor hun rekening hebben genomen en het nog steeds geheime recept onder hu hoede hebben..

J&B wensen u een culinair genoegen met deze recepten.