We vertrekken vanaf de Heuvel met mooi fietsweer. In Udenhout worden we op een terras aangesproken door ene 'Ludo' die ons vraagt waar we heen gaan. Als we vertellen dat we misschien wel naar Santiago gaan wordt hij helemaal enthousiast. Hij was pas terug, hij liet ons zijn bruine fietsbenen zien en gaf ons nog enkele bruikbare tips. Nadat onze 'Ludo' vertrokken is besluit de fietsleiding toch maar om richting IJzeren Man te gaan omdat daar een picknickplaats is ingericht voor ons. Na een rustige en zeer appetijtelijke picknick vertrekken we met de zon hoog aan de hemel naar Den Bosch, om het terras van de Keulse Kar achter de St.Jan achtereenvolgens uit te roepen tot tijdelijk Steunzolen-domein. fietstochten.jpg

Op de terugweg worden we dorstig en zijn door de zon getekend, net echte wielrenners. De hoge temperatuur speelt de organisatie parten, de koelboxen zijn leeg en er wordt dan ook snel besloten om een pompstation te overvallen (in de positieve zins des woords) om de dorstigen te laven. In Oisterwijk wordt een van de plaatselijke vetkotten nog even verlost van zijn voorraad ijsjes om op deze wijze het tempo van de fietsers nog wat op te schroeven om de in het vooruitzicht gestelde ijskoude versnaperingen bij het Tribunaal op het terras niet de kans te geven om ze ook maar een graad in temperatuur te laten stijgen.

Dit is een verslagje van een van de vele oergezellige fietsevenementen van de Steunzolen, velen hebben we er gehad en er zullen er nog meer volgen. Ps. Gelukkig zijn we onze 'Ludo' niet meer tegengekomen anders had hij ons vast verteld dat we een ietsje pietsje omgereden waren!