Muzieknoot.gifIn 1996 zijn we met een aantal leden bij elkaar gaan zitten en is het idee voor ’t Host ontstaan. Deze afkorting staat voor ’t Huisorkest Steunzolen.

Nadat in 1994 de Nissels besloten om op eigen benen verder te gaan en de Steunzolen in 1995 de carnaval zonder muziek hebben doorgebracht, was het tijd voor een nieuwe band. Na ongeveer 3 maanden gerepeteerd te hebben hadden we al ons eerste optreden bij de verenigingsbarbeque.

Onze eerste carnaval in 1997 heeft ook andere leden gemotiveerd om muziek te gaan maken bij onze band, zij hadden in de gaten dat je niet muzikaal hoeft te zijn om er een feest van te maken! Met een klein repertoire zijn we naar diverse evenementen geweest, zoals het Nathouwersfist en het proefbloazen. Verder hebben wij verschillende jubilea bezocht. Ook gaan we al vanaf het begin twee keer per jaar naar de Zwijsenstichting (onderdeel Amarant) om met verstandelijk gehandicapten gezellig carnaval te vieren. 
 Host 2016

Er moest natuurlijk ook wekelijks gerepeteerd worden; we deden dit elke woensdagavond bij Café de Langerijt. Daarvoor hebben wij diverse andere repetitieruimtes gehad, te weten Jong Nederland, huiskamer van Hans (beetje krap maar heel gezellig), wijkcentrum Heyhoef en Gasterij d'n Frater.

In 2009 was het aantal leden van 't Host geslonken naar 7 personen waardoor er vanaf carnavalsseizoen 2009 niet meer opgetreden werd.

In oktober 2011 is er weer een groepje muzikanten bij elkaar gekomen en is 't Host nieuw leven ingeblazen. Op het Spuls Blaos Fist was het zover, het eerste optreden voor eigen publiek. En met de carnaval 2012 was ons repertoire inmiddels groot genoeg om de Steunzolen met het dweilen binnen te blazen.

Wij repeteren elke vrijdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Bijsterstede, onder de bezielende leiding van Rob. Als je interesse hebt om mee te gaan spelen, loop dan gerust een keer binnen.

't Huisorkest Steunzolen